Bodite obveščeni
close
POLETNA AKCIJA: 10% POPUST NA SPLETNI NAKUP
Uporabi promo kodo: SUMMER10

Product was successfully added to your shopping cart.

S-Gard

S-Gard

Nemško podjetje, ki je eno najkvalitetnejših proizvajalcev na svetu za gasilska intervencijska oblačila, je na trgu prisotno že skoraj 130 let.

Preberi vse

65 artiklov

65 artiklov

Nemško podjetje, ki je eno najkvalitetnejših proizvajalcev na svetu za gasilska intervencijska oblačila, je na trgu prisotno že skoraj 130 let.

Na področju oblačil so usmerjeni v več panog za osebno zaščitno, in sicer izdelujejo:

  • zaščitna oblačila za intervencije z notranjom napadom
  • zaščitna oblačila za tehnične intervencije
  • zaščitna oblačila za gozdne požare
  • zaščitna oblačila za reševanja z višin
  • službena oblačila za gasilce na postajah
  • delovna oblačila za industrijo

 Poleg oblačil izdelujejo tudi pasovekarabinepodkapemultifunkcionalne jopiče in našitke za oblačila.

Geslo podjetja »od gasilcev, z gasilci, za gasilce«, se kaže v zasnovi obleke z mislijo na gasilca in na njegovo delo. Obleka vsebuje zelo veliko detajlov, ki nakazujejo na nemški način razmišljanja, ki ne prepušča ničesar naključju. Podjetje S-GARD vlaga zelo veliko energije v razvoj, testiranja in posluh do uporabnikov. Gasilska intervencijska oblačila proizvajalca S-GARD so narejena tudi z mislijo na dolgo življenjsko dobo, saj so najbolj izpostavljeni deli obleke dodatno ojačani ali dvojno pošiti ali skonstruirani na poseben način.

Spodaj je naštetih kar nekaj posebnosti, ki jih S-gard uporablja v svojih produktih:

GORE-TEX  

Nemški proizvajalec gasilskih zaščitnih oblek S-GARD uporablja membrane GORE-TEX v večini svojih prodajnih artiklov. Na membrane prisegajo, ker so najvišjega kvalitetnega ranga. Membrane so nepremočljive in zmanjšujejo vročinski stres, zaradi tega pa so lahko uporabniki učinkoviti tudi v najbolj ekstremnih situacijah. Visoko kakovostni materiali,  povečajo udobje in podaljšajo življenjsko dobo opreme.  

Vsak prototip obleke mora prestati teste v GORE dežnem stolpu, zato ste lahko prepričani, da bodo vaša GORE-TEX oblačila vodoodporna tudi v ekstremnih pogojih.  

AIRLOCK TEHNOLOGIJA 

Membrana z AIRLOCK tehnologijo deluje kot zračna blazina, ki vas varuje pred vročino, vlago ter nevarnimi tekočinami. Dodatna izolacija AIRLOCK plasti, ki v naravi predstavlja majhne mehurčke, ki so enakomerno razporejeni po membrani, med zunanjim in notranjim slojem obleke, ustvarja dodaten zračni sloj v obleki, ki močno vpliva na mikroklimo. Znoj in vodna para enostavneje izhlapita. Tako se vaša zaščitna oblačila sušijo hitreje, nevarnost za vročinski udar pa se zmanjša. Ti prožni in lahki materiali zagotavljajo uporabniku obilico manevrskega prostora.  

GORE-TEX SISTEM SLOJEV 

GORE-TEX membrana med izolacijskim in zunanjim slojem je odporna na mraz in vročino v razponu od -250°C do +327°C. Ščiti pred kemično kontaminacijo od pH 0 do pH 14, in je še vedno nepremočljiva tudi po 25 pranjih.  

GORE-TEX VODOTESNI ŠIVI IN VODNA BARIERA 

Vsi šivi so trajno vodotesni. To zagotavljajo posebni GORE-SEAM trakovi v kombinaciji s celovito GORE tehnologijo šivanja. Oblačila so tako lažja, varnejša in bolj trpežna

Oblačila so zahvaljujoč tem šivom suha tudi takrat, ko originalna impregnacija na zunanjem sloju zaradi pogoste uporabe in pranja začenja odpovedovati. To je mogoče doseči z uporabo vodne bariere, ki jo je zasnovalo podjetje GORE. Bariere uporabljajo na sprednjem delu, rokavih in spodnjem predelu trupa.  Preprečujejo vsrkavanje vode, odplak ter ostalih tekočin v notranjost obleke in tako podaljšujejo čas, ko se uporabnik ne počuti premočenega in zato bolj udobno dela. 

 

S-GARD-ova oblačila imajo še veliko dodatnih posebnosti:

* S-GARD® MOVE konstrukcija

Vsi trije sloji v obleki so prešiti v predelu pod rokavi na jakni in v razkoraku na hlačah, na način, da gasilcu omogočajo večjo gibljivost.

Vsi žepi so ojačani s kevlar zaščito iz silikonskih in karbonskih vlaken za zaščito delov, ki so podvrženi večji obrabi.

* PRX 9000

Nudi zaščito in oporo ramenskemu delu, ter posebnim rebrastim delov v notranjem delu jakne, ki zaradi svoje oblike skrbi za odvajanje zraka iz obleke. Ker so revra postavljena navpišno, nudijo poleg bolj udobne nošnje dihalnega aparata, tudi boljše prezračevanje in s tem pomembno vplivajo na mikroklimo v jakni. Enak sistem je vgrajen tudi v hlačah in sicer v predelu križa.

* S-GARD DTS / IRS SISTEM

Sistem, ki omogoča lažje zavarovanje ali reševanje sebe in drugih. DTS je pas s karabinom, vgrajen v jakno, in je tako vedno pripravljen na uporabo. Možnost za za pas imajo modeli ULTIMATE, TITAN, SWISSGUARD in HERO.

Prednost pasu je, da ob padcu obremeni zgornji dela telesa, ki je močnejši kot trebuh. Pozicija bo zaradi težišča telesa takšna, da bomo obviseli v pravilnem položaju in ne z glavo navzdol. Pri vpenjanju je uporaba pasu mogoča s samo eno roko