Bodite obveščeni

Product was successfully added to your shopping cart.

 Požar starega gospodarskega objekta in obleka S-Gard Ultimate v uporabi

Ko je na koncu julijskega vročega popoldneva zapiskal pozivnik, da v sosednji občini potrebujejo pomoč pri gašenju gospodarskega objekta, sem se takoj zavedal, da zadeva ni nedolžna, saj se je gost dim valil  visoko v zrak in bil viden več 10km. Po prihodu v gasilski dom, sem takoj skočil v najboljšo intervencijsko obleko S-Gard Ultimate, ki jo na vsaki intervenciji z veseljem oblečem.

Po prihodu na kraj, smo bili takoj obveščeni, da jim primanjkuje vode, ter potrebujejo zamenjavo napadalcev. Nadel sem si izolirni dihalni aparat ter odhitel na samo požarišče. Ko sva s partnerjem zamenjala kolega iz Mengša, sva kaj hitro ugotovila, da klasični notranji napad ne bo mogoč, saj je bila približno 100 let stara lesena stavba. V sami stavbi je bilo nekaj starih vozil, kmetijskih strojev, lesa… Za nameček pa se je začela sesedati streha, tako, da sva se postavila pod širok podboj, ki naju je varoval pred padajočim lesom in kritino.

Ozračje segreto čez 30 stopinj je poskrbelo za dober test obleke S-Gard Ultimate, ter njene membrane PARALLON. Ti majhni zračni mehurčki, so poskrbeli za zračnost obleke, katera je kritičnega pomena pri takšnih intervencijah. V obleki kljub vročini ozračja in ognja nisem ˝zakuhal˝.  Obleka pa je odlično varovala pri padanju različnega materiala s strehe, saj sem nase večkrat dobil kak del vročega lesa ter dele opeke.

Obleka je res vrhunska, saj je na ramenih do komolca ojačana z gumiranim nedrsečim materialom, kar pripomore k udobnosti nošenja dihalnega aparata ter dodatna zaščita samih rok, pri podobnih situacijah, kot je bila ta. Vrhunska pa je tudi gibljivost v obleki, saj smo po omejitvi ognja lahko vstopili v sam prostor, sicer ob robu, vendar je bilo potrebno splezati na keson starega kamiona, ki je bil parkiran v poslopju, na njem pa je bilo precej lesa, ki je spodaj še vedno gorel in ga je bilo potrebno premetati ter pogasiti. Move+3D sistem je res izjemen, saj se jakna ne dviguje med dviganjem rok, kar omogoča posebno prešitje vseh treh slojev.

Kako najlažje opisati občutek nošenja obleke S-Gard Ultimate Parallon na intervencijah… Kot bi imel na sebi športno ognjevarno obleko, ki omogoča veliko več od ostalih oblek.

Obleko S-GARD ULTIMATE vedno nosim z veseljem, saj vem, da me bo varovala tudi v najtežjih pogojih.

Gasilec Matic Zupan, PGD Moste