Bodite obveščeni

Product was successfully added to your shopping cart.

Prvi vtisi o obleki S-Gard ULTIMATE

Ker na žalost oziroma srečo nisem imel na intervenciji še priložnosti preizkusiti ene izmed najboljših oblek na trgu S-Gard ULTIMATE Parallon, sem se odločil, da jo preizkusim na enem izmed svojih treningov.

Trening je bil podoben treningu ameriških nogometašev, s tem, da sem ga izvajal v ognjevarni obleki Ultimate, obute pa sem imel škornje  Haix Fire Eagle. Na začetku sem bil najprej pozoren kako gibljiva je obleka v kolenih med rinjenjem 120 kg težkih sani. Eksplozivni gibi nog oz. šprinti niso bili noben problem kljub kolenskim zaščitam. Noge sem lahko dvigal visoko in eksplozivno. Koleno se ne zatika pri kolenskem zaščitu, ker sama membrana omogoča gladko drsenje ter veliko udobja med gibanjem.

Naslednja stvar ki sem jo opazil je bila funkcija same membrane Parallon. Znojenje med napornim rinjenjem težkih sani (20x 35 metrov) je neizbežno, saj so napori res veliki. Vsa vročina telesa se je odvajala skozi membrano, zato posledično tudi nisem zakuhal, kot v moji stari obleki, kjer sem med pavzami moral slačiti zgornji del obleke, da je telo zadihalo. Tukaj to ni bilo potrebno in sem lahko ostal zapet skozi celoten trening, ki je trajal dobro uro.

Ta membrana je res nekaj posebnega, saj skrbi da se para odvaja od telesa in tem skrbi za stalno ventilacijo. Posebnost pa so tudi dvojni šivi pod pazduhama, ki skrbijo da zgornji del ni potrebno popravljati oz skrbeti da bo “zlezel gor”, saj sem imel cel trening stegnjene roke.

Ta obleka je name naredila res dober prvi vtis in sem prepričan, da se bo odlično odrezala tudi v najtežjih situacijah.

 

Gasilec Matic Zupan