Bodite obveščeni

Product was successfully added to your shopping cart.

S-Gard predstavlja novo elastično windstopper jakno

Nemški proizvajalec gasilskih oblačil S-Gard je na letošnjem sejmu RETTmobil 2019 v Fuldi predstavil novo windstopper jakno Officer Pro, ki predstavlja izboljšavo predhodne jakne Officer.

Sodobne softshell jakne vedno bolj nadomeščajo tradicionalne jakne v vsakodnevnem delu gasilskih enot. So lahke, udobne za nošenje, skoraj univerzalno uporabne in nudijo boljšo zaščito, zlasti na prostem. Vodilne glede kakovosti, funkcionalnosti in udobja so jakne z membrano GORE WINDSTOPPER. Visokotehnološki material je popolnoma odporen na veter, vodoodbojen in zelo zračen. Ščiti pred mrazom in vlago ter zmanjšuje tveganje pregrevanja med fizičnimi napori zaradi svoje izjemne zračnosti.

Eden redkih proizvajalcev, ki izdeluje softshell jakne z membrano WINDSTOPPER, posebej zasnovane za gasilce, je S-GARD. Družinsko podjetje iz Heinsberga tesno sodeluje s svetovno znanim podjetjem GORE, ki izdeluje Goretex membrane. S-Gard je v preteklosti že uspešno razvil jakno windstopper Officer, ki pa jo je v letošnjem letu nadgradil v višji nivo, v produkt Officer Pro, elastični softshell windstooper.

Novi WINDSTOPPER softshell OFFICER PRO ima elastične vložke na trupu, rami in komolcih in je še posebej prijazen do gibanja. Ti elastični vložki so iz membrane GORE BLUEFIN. Dvoslojni raztegljiv material je zelo elastičen in hkrati popolnoma odporen proti vetru in zelo zračen. Elastični deli na trupu, rami in komolci še bolj izboljšajo udobje in svobodo gibanja sodobnega funkcionalnega jopiča. Videz in prileganje softshell-a sta športna in funkcionalna, hkrati pa ohranjata uradni enotni značaj pri vašem delu.

Jakna je sestavljena iz treh slojev - iz vodoodbojnega zunanjega materiala, membrane, odporne na veter in toplega, mehkega sloja v jakni. Funkcije vključujejo stoječi ovratnik, ergonomsko oblikovane rokave, podaljšan hrbet, zadnjo zadrgo s polno dolžino, predor za ramena, žep z ročico in žepom za peresnik, dva stranska žepa z zadrgo, notranji žep z zadrgo in nastavljiv rob.

Jakna je možno kupiti od maja 2019 naprej.