Bodite obveščeni

Product was successfully added to your shopping cart.

Zakaj se odločiti za obutev HAIX?

Stopala so temelj našega telesa. Mišične verige, ki držijo naše telo pokonci in nam omogočajo, da tečemo, stojimo, se ukvarjamo s športom, prenašamo uteži in počnemo še marsikaj, imajo svoj izvor v stopalih.

Stopalo sestavlja 26 različnih kosti. Njihova oblika, ligamenti in mišice, na katere se pritrjujejo, so natančno poravnane, tako da lahko brez pritoževanja prenesejo znatne življenjske obremenitve. Ampak to še ni vse. V času našega življenja nas bodo noge prenesle razdaljo, ki je enakovredna štirikratnemu obhodu sveta. In takšna učinkovitost si zasluži nagrado.

Izbira prave obutve pomembno prispeva k zagotavljanju gibanja in zmogljivosti na dolgi rok. Stopalo in čevelj skupaj tvorita funkcionalno enoto. Glavna naloga slednjega je zagotoviti zaščito in kakršno koli oporo, ki je potrebna za izpolnjevanje specifičnih zahtev brez vpliva na biomehanske lastnosti stopala. Primeri takšne podpore vključujejo naslednje:

  • razbremenitev pritiska in ustrezno blaženje udarcev
  • preprečevanje napačnih položajev
  • optimalno vodenje stopal in mišično ravnovesje.

HAIX se osredotoča na funkcionalnost, prileganje in seveda varnost stopal. Cilj je doseči najboljšo možno sinergijo med zgornjim delom, podplatom, podpornimi sistemi in uporabljenimi materiali.

Haixova proizvodnja temelji na dolgoletni tradiciji. Vsi izdelki so razviti v sodelovanju s strankami in raziskovalnimi inštituti ter v skladu z anatomskimi in ortopedskimi parametri. Lastnosti igrajo ključno vlogo pri določanju kasnejšega prileganja čevlja ali škornja in se razlikujejo od proizvajalca do proizvajalca.

Obutev HAIX je varna izbira za delo ter prosti čas in hkrati tudi najboljša izbira za vaše zdravje.

Ali so vam diagnosticirali napačen položaj stopala?

65 % ljudi, starih od 19 do 34 let, že trpi zaradi nepopravljive napačne lege stopal in posledičnih sprememb na njihovem mišično-skeletnem sistemu. Običajni simptomi so nerazložljive bolečine v hrbtu, glavi, kolenih ali stopalih.

Zdaj so na voljo tudi certificirani HAIX čevlji z individualnim ortopedskim vložkom. Poseben ortopedski sistem s certifikatom HAIX (CO System) je sestavljen iz robustnega zelenega penastega materiala z odporno prevleko s sodobnim dizajnom logotipa HAIX. Na voljo je za vso obutev, ki nosi oznako CO System.

Upoštevane so različne zahteve uporabnika – vrhunsko udobje nošenja

Ortopedija razlikuje med dvema nivojema trdote EVA in je zato sposobna obravnavati potrebe uporabnikov individualno. EVA material s trdoto približno 40° Shore A se uporabljajo za varnostno in profesionalno obutev, ki je izpostavljena manjši stopnji obremenitve, medtem ko se EVA material s trdoto približno 50° Shore A uporabljajo pri višjih stopnjah stresa, na primer, v gasilstvu. Uporabljena PUR pena z odprtimi celicami zagotavlja popolno udobje nošenja.

Primerno za vse proizvodne procese

EVA material je združljiv z vsemi proizvodnimi postopki. Sodobna prevleka HAIX Logo Design zagotavlja tudi pameten optični poudarek in tako zagotavlja sodobnejši videz.

Certificirana varnostna in profesionalna obutev kljub temu, da je prilagojena, ostaja v celoti skladna z ustreznimi standardi.