Bodite obveščeni

Product was successfully added to your shopping cart.

Dan zaščite in reševanja GZ ZSD 2022

Preteklo soboto smo se z ekipo mudili v Zgornji Savinjski dolini. Kot leto poprej, so gasilci Gasilske zveze Zgornje Savinjske doline Mozirje organizirali Dan zaščite in reševanja. Tudi letos je, za namen dogodka, svoje dvorišče odstopil ravno predsednik omenjene zveze.

Dogodek je bil zastavljen še širše in še boljše kot lani. Poleg gasilcev so se namreč predstavile še enote Slovenske vojske, enote Civilne zaščite, policija,… Tudi letos gasilci niso razočarali in so organizirali vajo samih članic iz celotne Savinjsko-Šaleške regije. Na vaji so sodelovali še, enota prve pomoči Rdečega križa, enota vodnikov reševalnih psov Zgornje Savinjske doline, Jamarska reševalna služba in ekipa NMP Mozirje z reševalnim vozilom. Zanimivo je bilo videti, kako posamezne službe sodelujejo med seboj, kako se prepletajo različni pristopi in kako se delo skoordinira med posamezniki.

Ker so si organizatorji dogodek zamislili tudi kot možnost spoznavanja s trgom in opremo, ki jo le ta ponuja, so na Dan zaščite in reševanja, povabili tudi nas. Vabilu smo se seveda z veseljem odzvali.

Na kmetiji Žuntar se namreč počutimo skoraj kot doma.

Tako ste na našem razstavnem prostoru lahko pomerili različne zaščitne obleke S-GARD. Velja poudariti, da smo imeli s sabo tudi na novo tipizirano zaščitno obleko za gozdne požare, S-GARD Ranger 2.0. Poleg produktov iz našega rednega asortimana, smo letos predstavili tudi novost, SWANGARD. Reševalni jopič, ki ob prometnih nesrečah, posredovalcem omogoča hitro namestitev in hitro stabilizacijo ponesrečena, ponesrečencu pa kar se da udobno in neboleče posredovanje.

Ker je oktober poznan kot mesec požarne varnosti in ker je letošnja tema ravno preprečitev požara na baterijah ("Tudi baterije lahko zagorijo. Preprečite požar baterij"), smo tudi letos predstavili gasilnik za gašenje litij-ionskih baterij.

Naša ekipa se je imela v soboto res lepo in se veselimo vabila prihodnje leto.

Fotografije: Jure Mihelak