Bodite obveščeni
close
Uporabi kodo PIRHI10 za 10% popust na vsa spletna naročila.
Akcija velja od 29. 3. do 1. 4. 2024.

Product was successfully added to your shopping cart.

Kakšna je razlika med softshell jakno in windstopper® jakno?

Pomembno je, da razlikujemo med tema dvema jaknama, saj sta to dva različna pojma za oblačila. Sicer primarno obe v grobem varujeta telo pred vetrom in vodo, telesu pa nudita zračnost. Obe vrsti jakne imata membrano, ki deluje kot nekakšen filter, ki nas ščiti pred vetrom, mrazom in dežjem.

Razlika je vrednostna, in sicer Windstoper® je patentirana blagovna znamka proizvajalca Gore® (ki med drugim proizvaja svetovno poznano vrhunsko membrano Gore-tex®).

To pomeni, da vsi artikli, ki imajo oznako Windstopper®, zagotavljajo vrhunsko kakovosti proizvajalca Gore®. Podjetje Gore® stoji za svojimi produkti in pojem kvaliteta so dvignili na novo raven, saj so predvideli tudi način, ki določa, kako se njihovi materiali in membrane vgrajujejo v oblačila in obutev. Sami pa vršijo tudi nadzor nad proizvodnjami le teh. V kolikor nekdo ne vgrajuje njihovih izdelkov na vnaprej predviden način, ni več Gore® partner. Glede tega so zelo natančni, saj želijo, da blagovna znamka ostane v kvalitetnem vrhu.

Medtem ko material/membrana Softshell ni podvržena tako natančnemu kvalitetnemu nadzoru, kar pomeni, da jo lahko vsi vgrajujejo, iz česar sledi, da pod oznako »softshell« kupec ne ve, kaj dejansko dobi za plačan denar, zato je lahko tudi cena oblačil iz softshella zelo različna, od nekaj 10 eur do par 100 eur ali več. Pri Windstopper® oznaki pa kupec vedno ve, kaj dobi za plačan denar.