Bodite obveščeni

Product was successfully added to your shopping cart.

Predstavitev razpihovalcev Ramfan po gasilskih društvih in poklicnih enotah

Gamat si je skozi leta dobrega dela in izkušenj pridobil veliko zaupanja tujih dobaviteljev. Eno izmed uspešnejših podjetij, s katerimi sodelujemo, je tudi podjetje Euramco Safety, ki prihaja iz ZDA in uspešno posluje že 30 let.

Njihova glavna področja so gasilstvo, industrija in pomorska industrija. Vsi njihovi razpihovalci so predani podjetju AMCA (Air movement and controle association), kateri s pomočjo posebnih računalniških programov izmerijo pretok zraka.

V mesecu maju smo izvedli predstavitev njihovih produktov po Sloveniji. Začeli smo v Kopru v katerem se zaradi slabega vremena nismo zadržali prav dolgo. Pot nas je za tem odpeljala proti Sežani, kjer smo poskusili vse artikle, tudi industrijski dimovlek v ATEX izvedbi.

Kot novost na tržišču smo imeli fokus na predstavitvi baterijskega razpihovalca Ramfan EX50Li, ki je hkrati tudi dimovlek in je dvoletno delo in razvijanje podjetja Euramco. Razvili so produkt, težak le 24kg, brez baterij pa samo 16kg.

Čas delovanja pri polni obremenitvi z dvema baterijama je 45 minut. Lahko pa ga priklopimo direktno na napajanje električne energije, kjer po 15 minutah mirovanja tudi polni baterije. Pretok zraka pri polni obremenitvi prezračevalnika je 15.500 m3/h. Razpihovalnik je razvit tako, da ima čim manj veznih oz. vijačnih delov, zato je celotni okvir iz aluminija, ustvarjen iz enega kosa, nanj pa je pritrjen motor in računalniško programirano vezje.

Drugi dan predstavitev smo predstavitev začeli v Gasilski brigadi Ljubljana, kjer so nam pripravili vadbeni prostor v njihovih kontejnerjih. V zelo zadimljenem prostoru smo poskusili veliko stvari, med drugim  kako se baterijski razpihovalec obnese kot edini razpihovalec za objekt in pa kot drugi razpihovalec v nekem nadstropju, da potiska svež zrak v višja nadstropja. Ta dan smo predstavitev opravili še v GRS Jesenice.

Tretji dan nas je pot vodila preko Maribora v Mursko Soboto. V Mariboru smo si ogledali večji razpihovalec VX700, kateri ima kar 105,400 m3/h pretoka zraka. Po sprehodu preko opreme v Murski soboti je sledila predstavitev večjega razpihovalca z motorjem na notranje izgorevanje GX400 s Hondinim motorjem GX200 (4.1kW) in s pretokom zraka 38,250 m3/h.

Zadnji dan predstavitev smo si v Celju dodobra ogledali in preizkusili baterijski razpihovalec in dimovlek EFi150xx, ki je namenjen delu v eksplozivnem področju. Ogrodje le tega je izdelano iz mešanice plastike in karbona (karbon dobro prevzema statično elektriko in jo preko ozemljitve oddaja v tla). Pretok zraka je 7,580 m3/h.

Zelo zanimiv konec tedna smo zaključili na Dolenjskem. Prva predstavitev je bila v GRC Novo Mesto, zadnja pa se je odvila v GZ Trebnje. V celem tednu smo dodobra preizkusili vse predstavljene razpihovalce RAMFAN in z videnim s strani poklicnih enot bili zelo zadovoljni.