Bodite obveščeni

Product was successfully added to your shopping cart.

NOVOST NA TRŽIŠČU - reševalni jopič S-Gard SWANGARD

Reševanje poškodovancev, ujetih v vozilu po prometni nesreči, je pogosto izjemno stresna situacija za reševalne službe in osebe, ki jih je potrebno rešiti. Tudi fizična in čustvena obremenitev reševalcev je v takih situacijah pogosto izjemno velika. Nova vrsta rešilnega jopiča zdaj olajša reševanje ujetih oseb prek zadnjega dela vozila in prihrani dragoceni čas.

S pomočjo novega reševalnega jopiča SWANGARD lahko poškodovanca hitro in varno imobiliziramo ter rešimo s pomočjo nosil skozi zadnji del vozila.

Reševalni jopič SWANGARD stabilizira pacientova ramena, zgornji del telesa in roke ter tako olajša reševanje z nosili.

 

Namesti se okoli ramen, zgornjega dela telesa in rok poškodovanca in ga pritrdi na svoje mesto. Z dvema pasovoma, pritrjenima na telovnik, lahko poškodovanca - brez nadaljnje pomoči - pritrdite na dele vozila, na primer na volan, v stabilnem položaju, dokler ni mogoč dostop od zadaj s hrbtenico. Z dolgimi trakovi z zanko, ki so pritrjeni tudi na telovnik, lahko poškodovanca nato nežno potegnemo na hrbtenico in ga rešimo iz vozila.

Novi reševalni jopič je lahek, enostaven za oblačenje in stabilen. Ščiti pacienta in omogoča hitrejše in bistveno lažje reševanje ujetih ponesrečencev. Uporablja se lahko tudi za druge namene, kot je vlečenje poškodovanca iz stavbe. Patentiran s strani proizvajalca S-Gard.

POSTOPEK UPORABE (glej slike):

1. korak:

Potegnite telovnik z modrimi naramnicami za pacienta.

2. korak:

Prenesite zanke pod pazduhami.

3. korak:

Zaprite telovnik okoli pacienta. Zaprite tudi roke.

4. korak:

Telovnik pritrdite na volan in napenjajte trakove.

5. korak:

Zložite ali odstranite naslonjalo sedeža. Primaknite nosila v položaj za izvlek.

6. korak:

Sprostite trakove na volanu in bolnika počasi položite nazaj na nosila. Pacienta povlecite na nosila z rdečimi trakovi.

7. korak:

Izvlecite telovnik izpod pacienta.