Bodite obveščeni

Product was successfully added to your shopping cart.

V zadnjem mesecu se je na tržišču pojavila nova ˝GALLETKA˝!

Že nekaj let smo priča spreminjajočemu podnebju in posledicam, ki jih le ta povzroča. Spremljamo vse več naravnih nesreč, ki so posledica globalnega segrevanja. Letno se spopadamo z vse bolj uničujočimi neurji in poplavami. Podnebne spremembe pa niso zgolj skrb okoljevarstvenikov. Gre za vse bolj pereče ekonomsko, industrijsko, politično in tehnološko vprašanje, kar dokazuje tudi njegov vpliv na gasilsko reševalno industrijo.

Gasilci že dolgo niso osredotočeni zgolj samo na gašenje požarov, ampak se dnevno spopadajo tudi z drugimi vrstami intervencij. Pozvani so na vse več intervencij iskanja pogrešanih oseb, vse več reševanj ob poplavah in drugih naravnih nesrečah. Tudi sezona požarov v naravi ni več omejena zgolj na vroči del leta, poletje. Intervencije preteklih dni niso samo izjema in so lep pokazatelj, da požari v naravnem okolju ne izbirajo letnega časa. Za spopadanje s takimi situacijami, prvi posredovalci potrebujejo vrhunsko zaščito pred nepredvidljivimi nevarnostmi.

MSA je podjetje z več kot 30-letnimi izkušnjami s področja tehničnih reševalnih in gasilskih čelad za gozdne požare. V preteklem letu so se odzvali povpraševanju na trgu, poslušali potrebe prvih posredovalcev in tako danes ponosno predstavljajo novo večnamensko zaščitno čelado, GALLET F2 XR.

GALLET F2 XR je testirana in certificirana v skladu z najvišjimi veljavnimi standardi za gašenje požarov v naravi, tehnično reševanje, urbano iskanje in reševanje, plezanje in reševanje iz vode. Ta inovativna čelada dokazuje, da je mogoče izdelati integrirano, prilagodljivo in vsestransko opremo, ki je primerna za različne dejavnosti in potrebe – naj gre za poklicne ali prostovoljne gasilce. Tipizirana je tudi s strani gasilske krovne organizacije, Gasilske zveze Slovenije.

Zaradi svoje vsestranskosti in možnosti integracije dodatkov, je MSA F2 XR popolna zaščitna čelada za številne dejavnosti, tako za gašenje gozdnih požarov in tehnično reševanje, kot tudi za reševanje iz višin in globin, reševanje na vodi in USAR ekipe. Ko govorimo o primernosti čelade za tehnično reševanje, ne govorimo zgolj o posredovanju ob prometnih nesrečah. Čelado lahko prvi posredovalci uporabijo tudi pri posredovanju ob delovnih nesrečah in raznih naravnih nesrečah, kjer se sama intervencija in sanacija raztegne tudi v večdnevno akcijo. Ker je izjemno udobna, lahka in se jo lahko po obsegu in višini prilagodi prav na vsako glavo, dolgotrajno nošenje ni neprijetno in ne povzroča občutka težke glave. Prezračevalne mreže preprečujejo prekomerno potenje in omogočajo kroženje zraka. Zaradi visoke postavitve, je udobna za nošenje tudi z visoko spetimi lasmi.

Namenjena je tako gasilcem, kot drugim prvim posredovalcem, ki se med svojim delom izpostavljajo zunanjim dejavnikom. Predstavlja zaščito zgornjega dela glave pred udarci, vročino, električnimi udari, kemičnimi nevarnostmi,…

V čem se nova ˝Galletka˝ razlikuje od njene predhodnice?

Poleg že poznanih dodatkov, ki jih je omogočala že njena predhodnica (ščitnik za vrat, odsevne nalepke, nosilec za svetilko, rumena, oranžna in photoluministična barva), lahko sedaj izbirate tudi med integriranimi očali in/ali vizirjem, integrirano LED svetilko z alkalnimi ali litij-ionskimi baterijami (tudi ATEX izvedba). Nastavek na čeladi omogoča pritrditev mreže za delo z motorno žago in pritrditev glušnikov. Poleg vsega naštetega čelada dopušča pritrditev zaščite za sluh za reševanje iz vode in namestitev seta za glasovno komunikacijo (slušalke z mikrofonom).