Bodite obveščeni

Product was successfully added to your shopping cart.

S-GARD TEAM SLOVENIA na evropskem prvenstvu FCC na Bledu

Eno najpomembnejših tekmovanj te sezone za našo ekipo S-GARD TEAM SLOVENIA je bilo jubilejno deseto tekmovanje FCC Slovenija in hkrati tudi evropsko prvenstvo, ki je potekalo 20.–22. septembra na Bledu.

Zadnji mesec priprav je bil zelo naporen, a smo vsi člani ekipe komaj čakali začetek tega prvenstva. Tekmovanje na domačih tleh, pred domačimi navijači je vedno nekaj posebnega. To ti da energijo, ki jo težko doživiš kje drugje in jo res potrebuješ na takšnih zahtevnih tekmovanjih, kot je evropsko prvenstvo, saj opraviš več nastopov (če si uvrščen visoko).

Prvi tekmovalni dan se je začel v petek popoldne, ko so potekali kvalifikacijski nastopi vseh mednarodnih štafet v kategoriji OPEN. S-GARD TEAM SLOVENIA je s prvim nastopom opravila dobro in zaključila dan z drugim najboljšim časom.

V soboto se je akcija začela že zjutraj. Prvi del dneva je bil namenjen posameznim nastopom, ki je hkrati štelo za slovenske tekmovalce kot državno prvenstvo in za vse tekmovalce kot kvalifikacije za uvrstitev na nedeljsko EVROPSKO PRVENSTVO 2019. Dokaj hitro se je izkazalo, da so razmere zelo ugodne. Vreme je bilo idealno, suho, jasno, ne prevroče in tudi progo so organizatorji pripravili odlično. Vsak naslednji štart je pomenil boljše tekmovalce in s tem tudi hitrejši čas proge.

Verjetno pa si večina ni predstavljala, kaj bo sledilo. Zelo kmalu smo imeli trenutno najboljši čas dneva, ne le pod 2 minutama ampak celo pod 1 minuto in 30 sekund. Večina najboljših pa je še čakala svoj nastop. Med njimi tudi vsi člani ekipe S-GARD TEAM SLOVENIA. Že prvi iz naše ekipe je postavil nov osebni rekord, kasneje pa tudi ostali niso ostali dolžni. Tako smo tudi ostali izboljšali osebne, državne rekorde ter Domen Pavlič je postavil celo nov EVROPSKI REKORD s časom 1:17,16. Ta pa je veljal le do naslednjega dne, ko je bil poljski tekmovalec Rafal Bereza še hitrejši.

Po izjemnih časih med posamezniki pa so sledili nastopi v kategoriji dvojic. Tudi tu pa rekordov ni bilo konec. Ponovno je večina naših članov izboljšala vsaj osebne rekorde, v mešanih dvojicah sta znova obranila naslov EVROPSKIH PRVAKOV v MEŠANIH DVOJICAH Domen Pavlič in Lucija Grubar ter izboljšala lasten evropski rekord na 1:22. V moških dvojicah pa sta Patrik Štefelin in Domen Pavlič v HAIX TANDEMU izboljšala lasten rekord na 1:06 in postala EVROPSKA PODPRVAKA.

V nedeljo se je po otvoritvi začelo EVROPSKO PRVENSTVO za najboljših 60 posameznikov in posameznic iz prejšnjega dne. Kar štirje člani naše ekipe so se uvrstili na EP in kljub napornemu tekmovanju v soboto smo uspeli doseči odlične čase ter uvrstitve. Tako imamo novega/starega EVROPSKEGA PRVAKA V M40 Sebastjana Vovka, EVROPSKEGA PRVAKA V M30 Domna Pavliča, ki je hkrati tudi EVROPSKI PODPRVAK v OPEN (absolutni) kategoriji.

Fotografija osebe S-GARD Team Slovenia.Nato je sledilo državno prvenstvo v štafetah, kjer so naši člani zastopali svoja društva. Tu so slavili PGD BEGUNJE (Lucija Grubar, Andraž Pavlič, Patrik Štefelin in Domen Pavlič) 5. (petič) kot DRŽAVNI PRVAKI in PGD MOSTE ( Žan Koncilija, Gal Zevnik, Gaj Zorman, Marcel Kosirnik in Matevž Klopčič) kot DRŽAVNI PODPRVAKI. Takoj za tem pa je sledilo tekmovanje mednarodnih štafet na izpadanje. S-GARD TEAM SLOVENIA je bila vsak krog hitrejša od nasprotnikov. V polfinalu pa smo imeli smolo, ter zaostali za odlično poljsko ekipo. Tako smo se za tretje mesto pomerili z Nemci, kjer pa smo sestavili odlično tekmo in dosegli celo najhitrejši čas med vsemi štafetami 1:03 in NOV EVROPSKI REKORD.

Cel vikend bi lahko opisali kot izjemno razburljiv, naporen in pol presežkov. Tudi zaradi vas, ki nas spodbujate, smo lahko uspešni in hvala vsakemu posebej, ki nas podpira in spremlja. To tekmovanje je odlična popotnica za slab mesec priprav, ki nas čakajo še do zaključka sezone-SVETOVNEGA PRVENSTVA FCC V ZDA, ki bo letos potekalo 21.–26. oktobra v Montgomery-ju, Alabama.

Več informacij bomo objavili na naši spletni strani ekipe: http://fccteamslovenia.com/ in naši FB strani: https://www.facebook.com/fccteamslovenia/.

Domen Pavlič, S-GARD TEAM SLOVENIJA